U Specijalnom sudu u Beogradu danas je pregledom pisane dokumentacije nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženima da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U sudnici su danas izvedeni brojni pisani dokazi među kojima je bio i izvod deviznog računa Belivukove supruge Bojane Belivuk, kao i uplate firmi za kuću koja je građena na ime njene majke Snežane Đorđević, koja je takođe optužena u ovom predmetu.

Među izvedenim dokazima bio je i dopis hotela u kom su Marko i Tanja Miljković pravili svadbu 2015. godine, jer je Miljković tokom iznošenja odbrane naveo da su oni na svadbi imali oko 300 gostiju i da su tad zaradili 200.000 evra.

Advokat Dejan Lazarević se osvrnuo na ove dokaze i istakao da je dopisom hotela potvrđena odbrana Tanje Miljković.

Izvedena je i dokumentacija koja se odnosi na skupoceni sat, nepokretnosti, automobile, ugovore između Bojane Belivuk i građevinske firme.

Miljković je zatim istakao da je i okrivljeni -saradnik učestvovao u kupovini katastarskih parcela na Dunavu, što je kako tvrdi Miljković i priznao, pa je upitao prisutne kako to da on nije optužen za pranje novca.

Na kraju suđenja branioci su predložili da sud Tanji Miljković, Bojani Belivuk i Mariji Ivanovski ukine meru zabrane napuštanja Srbije, navodeći da imaju maloletnu decu te da nisu u mogućnosti da tokom raspusta odu na odmor.

Sudija je navela da će o tome odlučivati Apelacioni sdu.

Suđenje je odloženo za 5. septembar kada će početi sa saslušanjem svedoka, među kojima su i roditelji Marka Miljkovića.

Tokom prvog suđenja su svi optuženi negirali krivicu

U odnosu na Snežanu Đorđević, majku Bojane Belivuk je privremeno razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, kako je sudija navela, zbog privremene nesposobnosti.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Optužnicom je svim optuženima na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: