Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iskopavanja litijuma neće biti još najmanje četiri godine, kao i da neće dozvoliti bilo kakvo iskopavanje dok ne bude potvrđeno da neće biti ugrožavanja životne sredine i da je spreman za svaku stručnu raspravu i argumente o tome.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara na Pasuljanskim livadama, šta je svrha njegovog poziva koje je uputio ljudima u Jadru da zajednički idu na poligraf, rekao da je time želeo da raspravu o litijumu premesti sa terena ličnog na stručnu raspravu o toj temi.

“To je moja namera, pošto čitam sad svaki dan i slušam u svim vašim medijima, uzeli ste pare, lobisti ste ove firme ili one firme. Ja sam predsednik Republike. Ponosan na tu činjenicu. Nikada nisam uzeo pare ni od koga, a ne od neke strane firme da za nju lobiram. Ja lobiram samo za Srbiju”, poručio je Vučić.

On je rekao da je tri godine slušao najgnusnije laži o tome da je učestvovao u aferi Jovanjica, koje su prestale, kako je rekao, tek kada je jedna novinarka rekla da je to laž.

Prvi put dejstvovali domaći dronovi Komarac 2, do septembra biće prvih 1.000

Vučić je izjavio da je danjašnja vežba s bojevim gađanjem “Vatreni udar 2024”, na Pasuljanskim livadama, bila posvećena pre svega bespilotnim letelicama i vezi koje bespilotne letelice ostvaruju sa drugim sistemima, kao i da su građani mogli prvi put da vide dejstvovanje dronova domaće proizvođe Komarac 2.

Najavio je da se očekuje da do septembra imamo prvih 1.000 dronova Komarac naše proizvodnje.

Predsednik je istakao da je ponosan na ono što je video, kao i građani Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: