Podeli vest

Sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, biće održan 4. aprila u Briselu, potvrđeno je Tanjugu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je juče da je EU pozvala glavne pregovarače Prištine i Beograda na sastanak u Briselu 4. aprila kako bi razgovarali o narednim koracima u primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa i njenog aneksa.

“Obe strane su potvrdile svoje učešće. Razgovori će biti tehnički i neće biti organizovana nikakva medijska aktivnost na našoj strani kao i obično,” rekao je Stano.

On je najavio je da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Srbije i takozvanog Kosova.

Njih su posrednici EU pozvali kako bi počeo rad na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare.

On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji.

”Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme”, rekao je Stano.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: