Podeli vest


Izraelski tenkovi i trupe ušli su u grad Rafa na jugu Gaze, gde su stigli na oko 200 metara od granice sa Egiptom, rekli su palestinski i egipatski zvaničnici koji su tražili da ostanu anonimni, prenosi AP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ramez Habboub

Egipatski zvaničnik rekao je za agenciju da se čini da je reč o operaciji ograničenog obima, kao i da su izraelski zvaničnici obavestili Egipat da će se trupe povući posle završetka operacije.

Izraelske odbrambene snage (IDF) odbile su da komentarišu ove navode, a AP nije mogao nezavisno da utvrdi obim operacije. Informacija dolazi dan posle naredbe Izraela o evakuaciji više od 100.000 Palestinaca iz istočne Rafe u “sigurnu zonu” u blizini grada Kan Junis.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su ranije da sprovode “ciljane udare” protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe, a palestinske vlasti su navele da je najmanje pet ljudi ubijeno u teškim vazdušnim napadima.

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se ”izvršio vojni pritisak na Hamas”, i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj ”operacije” u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: