Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Kai Pfaffenbach (POOL)

“Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju”, rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na Jutjubu, prenosi Rojters.


Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili “novu Rusiju”.
“Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene – pola srca i pola duša. Ali još uvek imam drugu polovinu koja mi govori da nemam pravo da odustanem”, rekla je Navaljna.


Dodala je da će uskoro obavestiti javnos o tome zbog čega je “Putin ubio Alekseja pre tri dana”.
“Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin, svakako ćemo saznati. Objavićemo njihova imena i pokazaćemo njihova lica”, poručila je Navaljna.


Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.


Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: