Podeli vest

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu na suđenju Urošu Pašajliću, optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke, danas je svedočila devojčicina majka Nevena T., koja je rekla da joj je neverovatno da je Pašajlić učinio tako nešto detetu jer je on hteo dete, a on joj je dao i ime.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Dodala je i da je Pašajlić ćerku izbavio iz doma i borio se za nju, dok ju je ona (Nevena T.) viđala jednom nedeljno, s obzirom da je Pašajlić imao starateljstvo.


Devojčica je, kako je rekla njena majka, bila “zaljubljena” u svog oca i da je samo o njemu pričala.
Ona je tvrdila da je Pašajlić brinuo o devojčici, zbog čega je bila iznenađena kada je čula za maltretiranje i zlostavljanje.


Pričajući o Pašajlićevoj devojci I.L., koja ga je prijavila policiji, Nevena T. je rekla da je Pašajlić nekoliko meseci pre hapšenja došao kod nje da se žali na svoju devojku, kada je, kako tvrdi, dobio i napad panike, a ona je videla da je on jako zaljubljen u I.L.
Prema njenim rečima optuženi je on bio ljubomoran i smetale su mu neke stvari kod te devojke.
Nevena T. je dodala da se čula sa Pašajlićevom tadašnjom devojkom I.L. i da su se dogovorile da popiju kafu,ali da ona (I.L. ) to nije ispoštovala.


Drugi svedok Oliver S. danas nije došao na suđenje.
Sudija je naložila da se do sledećeg suđenja koje je zakazano za 1. april, uradi psihijatrijsko veštačenje oštećene I.L. kako bi se utvrdilo da li je došlo do psihičke patnje tokom zajednice sa Pašajlićem.


Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.


Pašajlić je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine. Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta prošle godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.
Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.


Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.


Nakon što je 24.marta prošle godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: