Navijači Srbije koji su došli u Manilu da bodre izabranike Svetislava Pešića su mahom optimisti i veruju da Bogdan Bogdanović i njegovi saigrači mogu do finala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

srbija košarka
Foto: Shutterstock

Navijači iz Srbije polako pristižu na Filipine, a za Tanjug su o impresijama po dolasku u Manilu i očekivanjima od “orlova” govorili Filip iz Čačka i Božidar iz Beograda.

“Očekujem lepu i atraktivnu igru i da u prve dve faze pobedimo u svim mečevima. Malo sreće i bože moj, stigli smo do finala”, rekao je izveštaču Tanjuga sa lica mesta Božidar iz Beograda, jedan od navijača koji je stigao iz Srbije u Manilu da bodri reprezentaciju na Svetskom prventvu.

Neizostavna tema je temperaturna razlika u odnosu na Evropu.

“Ja već imam iskustva iz Fošana sa svetskog, tako da sam znao šta nas čeka. Tamo je čak bilo i gore, pa mi je ovo malo lakše palo. Svakako je naporno”, rekao je Filip, dok je Božidar dodao: “Vlaga, mnogo je teško i neobično. Kad smo izašli sa aerodroma i dok smo čekali taksi, bio je baš teško.

” Očekivanja od našeg tima su uvek velika. Naši navijači veruju u uspeh “orlova”.

“Nadam se da će u prve dve faze odigrati u kontinuitetu dobro i da neće biti tenzije jer nam se u tom slučaju otvara put ka polufinalu, ako ne bude nekih iznenađenja na drugoj strani žreba. Mislim da to ovi momci mogu da iznesu. Idemo utakmicu po utakmicu, pratimo do kraja sve bez obzira na plasman. Tu smo do 11. septembra, do finala”, rekao je Filip, dok Božidar od reprezentativaca očekuje atraktivnu igru.

“Očekujem da u prve dve faze pobedimo u svim mečevima. Naravno, taj meč sa Italijom će biti poseban. Onda u četvrtfinalu, ako nam se otvori, tu bi bili Grčka ili Litvanija, protivnici sa kojima bi trebalo da se nosimo i pobedimo, i onda u polufinalu ko nam naiđe. Malo sreće i bože moj, stigli smo do finala.”

U odnosu na Evropsko prvenstvo igrano prošle godine, ovde nema igrača poput Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića.

“Mislim da ne bi trebalo pričati o igračima koji nisu tu i koji su otkazivali. Svu pažnju bi trebalo da posvetimo igračima koji su ovde i koji igraju, to su momci koji mogu da nam donesu medalju. Sav fokus bi trebalo da bude usmeren ka njima”, rekao je Filip, a Božidar dodaje da je prednost ovog tima dobra atmosfera.

“Čini mi se da su ovo momci koji se već dobro poznaju, što kroz kvalifikacije što kroz klupske obaveze. Mislim da je ta atmosfera na mestu i da je to još jedan faktor koji nam može pomoći u ostvarivanju sportskih uspeha.” U timu će ove godine biti i Partizanovog Alekse Avramovića.

“Za razliku od prošlog prvenstva, imamo jednog Čačanina u timu i to je uvek prednost”, zaključio Filip, rodom iz Čačka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: