Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da projekat izgradnje Centra za posetioce “Caričin grad” u Lebanu dokaz da jedan projekat može totalno da promeni život neke zajednice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

On je posle obilaska radova na izgradnji tog centra sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, kazao da projekat “Caričin grad” pokreće istovremeno i druge projekte, kao što su izgradnja puteva i turizam.

” Mi smo zemlja koja na žalost ne komunicira puno sa našom srednjevekovnom istorijom, ali se to sada menja i ovo je dokaz da možemo da radimo i pokažemo svetu šta Srbija ima od našeg blaga”, kazao je Vesić.

On je podsetio da se rade i drugi lokaliteti i naveo da jedna ulica u Beogradu dobila naziv po caru Justinijanu, jer kako je naglasio to je deo naše prošlosti koju poštujemo.

Vesić je dodao da će se sa ovakvim projektima nastaviti i da je premijerka Srbije dala podršku projektima lokalnog integralnog razvoja u sledećem budžetu, tako da Lebane može da očekuje da će naredne godine dobiti uređeni centar jer je njegov projekat završen.

On je podsetio i da je kroz projekat lokalnog integralnog razvoja šest opština Jablaničkog okruga dobilo 10, 8 miliona evra, a samo Lebane je dobilo 1,7 miliona evra.

“To su sredstva o kojima vi odlučujete kako ćete da raspolažete i možete naravno da ih iskoristite za ovako neke manje projekte, kako biste još više poboljšali konkurentnost i kvalitet života u lokalnoj zajednici”, kazao je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: