Podeli vest

Pošta Srbije otkrila je novi pokušaj zloupotrebe imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da njihova pošiljka nije mogla biti isporučena, jer nisu plaćene carine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pošta
Foto: Bilten.rs

SMS poruka, takođe, sadrži link ka prevarnoj stranici koja nije u vlasništvu Pošte Srbije, saopštilo je to javno preduzeće.

Pošta želi da skrene pažnju građanima da nikada na taj način ne komunicira sa svojim korisnicima i upozoravamo da Pošta Srbije od korisnika nikada ne zahteva ovakav način plaćanja za isporuku bilo koje vrste pošiljaka.

Takođe, da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije https://www.posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx.

Kontakt centar JP Pošta Srbije čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Pošta savetuje građanima da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, kažu u Pošti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: