Podeli vest

Meta se takođe oslanja na veštačku inteligenciju za WhatsApp. Aplikacija dobija lako dostupnog robota za ćaskanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Facebook, Instagram i WhatsApp operater Meta takođe ima javno dostupan chat bot zasnovan na veštačkoj inteligenciji. Međutim, znatno je manje poznat od ponuda OpenAI-a, Gugla ili Majkrosofta. To je uglavnom zato što je trenutno dostupno samo nekoliko korisnika.

Meta je već instalirala chatbot u WhatsApp prošlog septembra. Međutim, prilično je skriven i za sada dostupan samo korisnicima u SAD. Možete mu pristupiti tamo tako što ćete u grupnom ćaskanju ukucati „@MetaAI“ i postaviti pitanje botu.

Ali chatbot će uskoro imati mnogo istaknutiju poziciju u VhatsApp-u, što se može protumačiti kao znak da Meta planira da učini čet-bot dostupnim i u drugim zemljama osim u SAD, gde retko ko koristi WhatsApp.

Zamena za Google?

Kako prenosi „VABetaInfo“ , pristup meta-AI će uskoro biti moguć direktno preko trake za pretragu. Korisnici tada mogu jednostavno da unesu svoja pitanja čet botu, baš kao što već danas traže ključne reči u svojim četovima.

Meta se svakako nada da će na ovaj način moći da se takmiči sa Guglom. Umesto zatvaranja WhatsApp-a kada se pojavi zabrinutost i pokretanja Google pretrage, korisnici bi mogli duže da budu zadržani u sopstvenoj aplikaciji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: