Podeli vest

Nehamer je rekao da se na granici Srbije i Mađarske videlo da postoje migranti koji su spremni da upotrebe oružje protiv policajaca i da ih povrede u pokušaju da pređu granicu na silu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nehamer
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Kancelar Austrije Karl Nehamer poručio je danas u Beogradu, na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Austrije o borbi protiv ilegalnih migracija, da je Srbija snažan i pouzdan partner i da za partnere na Zapadnom Balkanu kao što je Srbija treba da postoje konkretni pomaci u evropskim integracijama.

“Ohrabrujuće je što se od našeg susreta (u Budimpešti) puno toga dogodilo. Hvala Srbiji i predsedniku Vučiću što se založio za to da taj azilantski turizma bude okončan, usled vizne liberalizacije za Indiju, Tunis i druge države. Vučić je ozbiljno shvatio brige Austrije. Imali smo veliki broj azilanta iz Indije, Vučić je reagovao i nije ostavio Austriju na cedilu. To nam je dragoceno i puno znači”, rekao je Nehamer.

Mere protiv azilantskog turizma, već posle prve trilaterale

Karl Nehamer kaže da su prve mere da se zaustavi “azilantski turizam” pokrenute već posle prvog trilateralnog sastanka između Austrije, Mađarske i Srbije.

Nehamer je na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Beogradu kazao da je još 70 policajaca raspoređeno u Mađarskoj na granici sa Srbijom, kao i da su obezbeđene zajedničke patrole u pograničnoj oblasti između Austrije i Mađarske, dodajući da je to dokaz poverenja između te dve zemlje.

Srbija se dobro pripremila za zimu, gas nas spasava

Aleksandar Vučić je rekao danas da se Srbija dobro pripremila za zimu kada su u pitanju energenti i uložila dosta novca, da će imati dovoljno gasa, ali i da je počela da troši rezerve zato što ugovorene količine na dnevnom nivou nisu dovoljne da podmire potrebe.

Vučić je odgovarajući na pitanje da li će Srbija imati dovoljno gasa tokom zime, jer je počela da troši rezerve i šta će biti sa strujom, pošto je poslednjih dana zabeležena natprosečna potrosnja rekao da su zahvaljujući dogovoru sa Mađarskom naše rezerve gasa danas 650 miliona kubnih metara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: