Podeli vest

Vučić je rekao da je Srbija već preduzela nekoliko koraka, i da više nema slobodnog viznog režima sa Tunisom, koji je trajao od 1962., kao i sa Burundijem, a uskoro će i sa još dve zemlje morati da se uvede isti vizni režim kakav je u EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

trilateralni sastanak
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je sa Austrijom i Mađarskom dogovorena saradnja u pomeranju odbrambene granice od ilegalne migracije na jug , kako bi zajedno štitili i čuvali Evropu i svoju zemlju.

„Danas smo potpisali važan Memorandum o razumevanju, a naši timovi će nastaviti da rade na konkretizaciji svega, kako bi još pre kraja godine krenuli u realizaciju“, objasnio je Vučić posle Samita sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Pristupanje EU biće vrlo komplikovan proces

Da je do Budimpešte i Beča imali bi mnogo veće šanse da budemo ranije deo EU, a ovako to će biti ne lak, već vrlo komplikovan proces, rekao je danas predsednik Srbije.

On je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, na pitanje da li se vidi datum prijema Srbije u EU, s obzirom da naša zemlja samo ispunjava zahteve, i da samo novi dolaze, kazao da je Srbija zahvalna posebno svojim mađarskim prijateljima koji se bore za našu zemlju, koliko se borimo i mi sami.

Srbija se dobro pripremila za zimu, gas nas spasava

Aleksandar Vučić je rekao danas da se Srbija dobro pripremila za zimu kada su u pitanju energenti i uložila dosta novca, da će imati dovoljno gasa, ali i da je počela da troši rezerve zato što ugovorene količine na dnevnom nivou nisu dovoljne da podmire potrebe.

Vučić je odgovarajući na pitanje da li će Srbija imati dovoljno gasa tokom zime, jer je počela da troši rezerve i šta će biti sa strujom, pošto je poslednjih dana zabeležena natprosečna potrosnja rekao da su zahvaljujući dogovoru sa Mađarskom naše rezerve gasa danas 650 miliona kubnih metara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…