Podeli vest

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je danas 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije, koje se ove godine održavaju u Novom Sadu, gde će se do 30. maja takmičiti preko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje u 15 sportskih disciplina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP (STF)

Gojković je istakla značaj ove sportske manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Novom Sadu, nakon pauze od osam godina.

“Odavde ćemo danas u svet poslati najlepšu sliku naše zemlje, sa više od šest hiljada đaka koji će se narednih dana takmičiti za svoje timove i škole. Učešće na ovogodišnjim Olimpijskim sportskim igrama učenika uzeće 550 timova iz svih krajeva Srbije“, kazala je Gojkovićeva.

Ona je naglasila da su posvećenost i entuzijazam koji pokazuju nastavnici važan pokretač Olimpijade, saopštila je pokrajinska vlada.

“I zbog toga što ste vi i budući šampioni i budućnost ove zemlje, a ubeđena sam – i veliki ljudi – vas, draga deco i nastavnici, moramo uvek podržati“, poručila je Maja Gojković i dodala da su i svi oni koji su pronosili sportsku slavu Srbije takođe bili đaci, koji su prve korake načinili upravo u sportu.

Ona je navela da je ponosna što 50 godina od nastanka organizovanog takmičenja u sportu u školama upravo Novi Sad ima čast da ih ugosti.

“U Novom Sadu je drugi najveći savez za školski sport u Srbiji i u njemu je skoro devet hiljada devojčica i dečaka uključeno u rad ove organizacije“, podsetila je predsednica Pokrajinske vlade ističući da su učesnici ovog takmičenja biser školskog sporta u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ