Vulin je rekao da već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u Srbiju i pomognu u sprečavanju normalnog održavanja izbora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da MUP i BIA imaju informacije da se za dan izbora priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od stane pojedinih političkih partija u zemlji i stranog faktora, koje će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbore u nedelju i poručio da država to neće dozvoliti.

“Imamo informacije da će pokušati da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni i organizovani i u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja”, rekao je Vulin na vanrednoj pres konferenciji.

Vulin je rekao da već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u Srbiju i pomognu u sprečavanju normalnog održavanja izbora.

Ministar je poručio da MUP, BIA i čitav bezbednosni aparat neće dozvoliti da izborni dan prođe tako, ni da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom voljom.

“Upozoravamo one koji su ovo organizovali i koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan, organizacija i ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolje da od toga odustanu”, poručio je Vulin.

On je rekao da građani Srbije imaju pravo da kažu šta misle o svakom, bez obzira da li je vlast ili opozicija.

“Nemojte pokušavati da to promenite i nemojte da pokušavate da volju građana prikažete u bilo kom drugom svetlu, osim kao volju građana Srbije. Svesni smo šta nam se sprema i šta nas očekuje i nemojte sumnjati da smo spremni da zaštitimo izbornu volju građana Srbije, demokratski proces i ustavni poredak u zemlji”, rekao je Vulin.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: