Podeli vest

Prodavci iz cele Srbije nosili transparente kao što su “Ne damo vam pijace”, “Bolje grob nego rob – ne damo pijace”, “Ne samo piajce vekovne institucije slobodne trgovine”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Pijačni prodavci završili su danas protestnu šetnju centranim beogradskim ulicama ispred Predsedništva Srbije gde su nastavili protest i najavili da će tu ostati sve dok im se neko ne obrati povodom zahteva da budu izuzeti od nove elektronske fiskalizacije, koja predviđa da od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase i izdaju račune.

Učesnici protesta su, sudeći prema transparentima iz Beograda, Niša, Novog Sada, Kraljeva, Kragujevca, sa Zlatibora, iz Pančeva, Zrenjanina i drugih mesta.

Kako su rekli njihovi predstavnici, na protest su došli pijačni prodavci od Subotice do Vranja, Leskovca i Bujanovca, koji će tu ostati ako treba i dva ili tri dana.

Nose transparente kao što su “Ne damo vam pijace”, “Bolje grob nego rob – ne damo pijace”, “Ne samo piajce vekovne institucije slobodne trgovine”…

Srđan Praštalo iz udruženja pijacnih prodavaca “Opstanak” je rekao da su učesnici protesta stali u odbranu svog posla i da im nije potrebna pomoć nijedne političke stranke.

“Hoćemo samo da zadržimo ovo malo egzistencije koju imamo na pijaci”, istakao je Praštalo.

Kaže da su ranije predali peticiju Predsedništvu sa oko 16.000 potpisa.

Protest pijačnih radnika je počeo u 12 sati na Savskom trgu, a onda su krenuli ka Vladi Srbije zbog čega je privremeno bio blokiran saobraćaj u Nemanjinoj ulici i u Ulici Kralja Milana.

Prelazni period za novi model fiskalizacije traje od 1. novembra prošle godine do kraja aprila, a svi obveznici biće dužni da na novi model pređu od 1. maja.

U centru Beograda oko podneva protest su organizovali i mali privrednici nezadovoljni, kako kažu, položajem domaćih privrednika, kao i prosvetari srednjih stručnih škola koji traže bolje uslove rada i već plate.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: