Podeli vest

Šolc će, pored Beograda, posetiti Prištinu, a teži se da putovanje preraste u malu balkansku turneju sa posetama Tirani i Skoplju, a možda i Sarajevu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šolc
Foto: Shutterstock

Nemački kancelar Olaf Šolc trebalo bi da poseti Srbiju 10. juna, piše Dojče vele pozivajući se na neimenovane srpske diplomatske izvore.

“Teži se tom datumu, ostaje još da se poseta uskladi sa drugim zemljama u regionu”, rekao je neimenovani izvor.

Kako je naveo, Šolc će, pored Beograda, posetiti Prištinu, a teži se da putovanje preraste u malu balkansku turneju sa posetama Tirani i Skoplju, a možda i Sarajevu.

Izvor Dojče velea kaže da Šolc nastoji da dobro pripremi samit Berlinskog procesa koji će verovatno biti održan u avgustu.

“Za razliku od bivše kancelarke Merkel, Šolc više ide ka konkretnim rešenjima. Stalo mu je da taj samit ne bude samo skupo putovanje, nego da se dođe do konkretnih rešenja”, naveo je izvor.

Prethodno je novinar Frankfurter algemajne cajtunga Mihael Martens na Tviteru naveo da Šolc dolazi u Beograd 10. juna.

On je, pozivajući se na pouzdane izvore iz Berlina, naveo da će teme biti “energetika, ekonomija, srpska pozicija prema Rusiji” i druge.

Šolc je ranije danas najavio da će putovati na Zapadni Balkan, pre sastanka Evropskog saveta koji je na programu 23. juna, kako bi preneo poruku regionu da mu je mesto u Evropskoj uniji.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: