Podeli vest

Ministar će se sutra sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN-a Lim Džok Hojom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SELAKOVIĆ
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Džakarti sa predsednikom Republike Indonezije Ðokom Vidodom gde je u razgovoru još jednom afirmisana podrška Indonezije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Vidodo je uputio najsrdačnije čestitke predsedniku Aleksandru Vučiću povodom novog izbora na funkciju predsednika Srbije, a prema rečima Selakovića, bilo je reči i o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito ekonomske.

Ministar je napomenuo da veliko interesovanje postoji za saradnju u trgovini poljoprivrednim proizvodima, ali i da se razgovaralo I o političkoj saradnji koja, podsetio je, datira još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja.

Selaković je kazao da je s ministarkom spoljnih polslova Indonezije Retno Marsudi razgovara o saradnji dva ministarstva, ali i o saradnji Srbije sa ASEAN-om, kao veoma uspešnim modelom političko-ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Aziji.

Ministar se susreo i sa predstavnicima koncerna „Indofud“, koji se bavi proizvodnjom i trgovinom prehrambenim proizvodima, kao i sa predstavnicima kompanije „Berdikari“.

„Sa njihove strane postoji veliko interesovanje za uvoz srpskih žitarica ali smo razgovarali i o mogućnosti plasmana na indonežansko tržište naših jabuka. Govorili smo o konkretnim poslovima i uveren sam da će narednih dana doći do direktne komunikacije ministara poljoprivrede i da će nakon toga uslediti potpisivanje konkretnih akata“, naveo je Selaković.

Ministar će se sutra sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN-a Lim Džok Hojom.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: