Podeli vest

Ovo je prvi ugostitelj koji je počeo da naplaćuje ulaz gostima koji žele nešto da konzumiraju kod njega, a ovu meru obrazlaže rastom cena

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evro
Foto: Shutterstock

Kriza nastala usled pandemije i ukrajinskog rata donela je velika poskupljenja koja teraju mnoge na razne ideje kako bi opstali, a tako je jedan ugostitelj u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija počeo da naplaćuje ulaz u svoj restoran.

Prema izveštaju javnog servisa „WDR“, gosti restorana „Cedrics“ ako žele da uđu moraju da plate tri evra ulaz.

Ovo je prvi ugostitelj koji je počeo da naplaćuje ulaz gostima koji žele nešto da konzumiraju kod njega, a ovu meru obrazlaže rastom cena.

“Dragi gosti, zbog ekstremnog rasta troškova nabavke, osoblja i energije naterani smo da naplaćujemo ulaz po gostu u visini od tri evra”, napisao je na svom sajtu.

U izjavi „WDR-u“ vlasnik lokala Horst Ingendorn je rekao da primećuje da cene rastu svakodnevno i da je morao da reaguje.

Cena mesa je, prema njegovim rečima, porasla za oko 50 odsto, povrća za oko 30 procenata, a za mast za prženje već plaća duplu cenu.

„Pre nego što bi sada promenio jelovnik i kod nekih stvari, gde nije potrebno, povećavam cene, odlučio sam se da naplaćujem tri evra po gostu“, objasnio je on.

Rekao je da su gosti pozitivno reagovali na njegovu meru, i da razumeju što je tako nešto uveo.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: