Podeli vest

U naselju Neresnica, nedaleko od Kučeva, danas se svečano je otvorena punionica gazirane vode Rosa Homolje, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike Rosa
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik je obišao fabriku, a zaposleni su mu objasnili princip rada, i ukazali na veliki kvalitet vode koja se ovde vadi i puni.

“Tajna” vode koja se proizvodi u pogonu “Rosa Homolje” je u velikom procentu kalcijuma.

Jedna od zaposlenih kao tehničar obezbeđivanja kvaliteta vode, prenela je Vučiću da u fabrici strogo vode računa o visokom kvalitetu vode koja će izaći na tržište.

“Bogata je bogata kalcijumom, a jedan lista obezbeđuje 30 odsto dnevnih potreba za kalcijumom, zapamtio sam”, konstatovao je presednik uz osmeh.

Čuo je i da je pojedinim radnicima to prvi posao, i da su zadovoljni.

“Kada bismo imali ovakvih stvari imali više, za stotine sela.. Kada god uzmete Koka kolu, oni ulažu na siguran način”, rekao je Vučić.

Predstavnik kompanije rekao je predsedniku da su dugo tražili vodu za gaziranje, i trebalo je nekoliko godina da se nađe dobar izvor, što su na kraju i uspeli na istoku Srbije.

Vučić je konstatovao da se mora pronaći novac za kanalizacioni prsten oko Vlasine, što je oko 16 miliona evra.

Rosa Homolje novi je član Koka-Kola porodice i na tržištu Srbije dostupna je od sredine aprila, a akvizicija ove fabrike završena je krajem novembra meseca prošle godine.

Na ovaj način domaće tržište voda obogaćeno je prirodnom gaziranom vodom, sa obronaka čistih homoljskih planina.

U pitanju je voda visokog kvaliteta i odličnog mineralnog sastava, sa visokim sadržajem kalcijuma, koja dolazi pod poznatim brendom Rosa.

Nova gazirana voda Rosa Homolje, koja se puni u Neresnici, opština Kucevo, dostupna je na tržištu u PET pakovanjima od 0,5 l i 1,5 l.

Ovom inovacijom, Koka-Kola sistem u Srbiji još jednom pokazuje da prati želje potrošača, ali i da, kao dokazani lider, prepoznaje i kreira trendove, doprinoseći na taj načcin razvoju celog tržišta.

Vučić: Geotermalne vode i turizam potencijal za razvoj Kuceva

Vučić je ranije danas, u obraćanju građanima po dolasku u Neresnicu , rekao da se sprovode radovi na rekonstrukciiji puteva, i da razvoj geotermalnih voda i turizam predstavljaju potencijal za razvoj Kučeva.

Vučić je istakao da će pre septembra krenuti radovi na rekonstrukciji puta Kučevo-Petrovac, da će biti rekonstruisan i put Turija-Tumane.

„Nadam se da ćemo moći da počnemo radove na razvoju geoteramalnih voda i turizmu, jer je to ogromna šansa za razvoj ovog kraja“, objasnio je on.

Ukazao je da je potrebno voditi računa i o manjim stvarima kao što je most, te istakao da će biti završena rekonstrukcija bolnice.

„Borimo se za stabilnost, veće plate i penzije. Hvala što ste verovali u ozbiljnost i stabilnost. Zajednički možemo da napravimo mnogo toga i počnemo da vraćamo naše ljude“, rekao je on.

Vučić je ukazao da je Kučevu potreban još jedan veliki investitor.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: