Podeli vest

Violinista Nemanja Radulović sa svojim sastavom “Double Sens” nastupio je prvi put na “Arsenal Festu” u Kragujevcu, gde je predstavio kompozicije sa novog albuma “Por una cabeza”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ IGOR STANIĆ

Na repertoaru su bile i pesme sa albuma “Roots”, koje su različitih žanrova. Radulović je predstavio i tradicional “Makedonsko devojče”, baš kao i gitarista Vlatko Stefanovski prethodno veče na Arsenal Festu, takodje na Glavnoj bini. Publika je imala prilike da čuje i numeru “Nane coha” iz ruskog antologijskog filma “Cigani lete u nebo” prema pripoveci “Makar Čudra” Maksima Gorkog, koju je vokalno dočarala violinistkinja Beogradske filharmonije Ksenija Milošević.

Radulović je između kompozicija govorio o tome da se rodio u Srbiji, gde su mu koreni, ali da živi u Francuskoj, gde su mu isto tako koreni. “Tako da ja zapravo živim u dve zemlje. Francuska je takođe moj dom, gde smo kao porodica otišli 1999. godine, znamo da to nije bilo neko divno vreme kod nas. P

rihvatili su nas iz Francuske dobri ljudi i veoma sam im zahvalan na toj velikoj pomoći”, istakao je violinista. Nemanja Radulović sa svojim sastavom “Double Sens” je na turneji povodom promocije studijskog albuma “Roots” (Koreni), objavljenog u oktobru 2022. za veliku inostranu diskografsku kuću “Warner Classics”, kada je održan i koncert u Beogradu na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Na Glavnoj bini nakon violiniste koncert je održao rep i hip hop sastav “Beogradski sindikat”, sa svojim hitovima “Govedina”, “Balada disidenta”, “Sistem te laže”, “Svedok” i mnogim drugim numerama koje je publika tokom sat i po sve vreme pevala sa bendom.

Nakon njih na Main Stage-u usledio je projekat “SMAK plus” sastavljen od dece originalnih članova benda “SMAK” pod supervizijom osnivača – gitariste i kompozitora Radomira Mihailovića Točka, kao i ska atrakcija iz BiH – “Dubioza kolektiv”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: