Približno 11 odsto nemačkih kompanija nudi zaposlenima četvorodnevnu radnu nedelju, pokazao je danas objavljeni izveštaj Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena koji je sproveden u drugom kvartalu ove godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Kompanija
Foto: Pixabay

Kako je navedeno, samo dva odsto firmi u Nemačkoj planira da uvede četvorodnevnu radnu nedelju, 19 odsto diskutuje o njenom uvođenju, dok se 38 odsto kompanija ne bavi ovom temom, a 30 odsto tvrdi da je takvo skraćenje radne nedelje za njih nemoguće.

Model četvorodnevne radne nedelje je najviše prihvatljiv u malim kompanijama do 50 zaposlenih, gde ga koristi 14 odsto firmi, a u velikim kompanijama iznad 500 zaposlenih je ovaj procenat duplo manji i iznosi sedam odsto.

Nemačke kompanije su navele i koje pozitivne efekte očekuju od četvorodnedne radne nedelje. Približno 37 odsto je navelo da ne očekuje nikakve pozitivne doprinose, dok 35 odsto očekuje da će ovim potezom zadržati postojeće radnike, 32 odsto je pomenulo veću motivaciju zaposlenih, 26 odsto očekuje manji broj izostanaka sa posla, a isti procenat očekuje da će na ovaj način privući nove kandidate za posao.

Osam odsto firmi očekuje povećanje produktivnosti, a tri odsto smanjenje troškova. Firme ipak smatraju da uvođenje četvorodnevne radne nedelje donosi i brojne izazove.

Za 59 odsto je glavni problem nedostatak radnika, 52 odsto navodi komplikovaniju organizaciju posla, 40 odsto smatra da bi ova mera smanjila prosperitet cele ekonomije, 37 odsto očekuje pad efektivnosti proizvodnje, a 18 odsto smanjenje kvaliteta rada.

Četvorodnevni model, za razliku od petodnevne radne nedelje koja je uobičajena u većini industrijalizovanih zemalja, u poslednje vreme je bio predmet mnogih diskusija.

Većina preduzeća i organizacija koje su testirale četvorodnevni model, posebno tokom korone, otkrile su da on omogućava bolju ravnotežu između posla i privatnog života i smanjuje stres među radnicima.

U Nemačkoj, sindikat metalaca IG Metall, najveći evropski sindikat, bio je među organizacijama koje su predložile uvođenje modela.

Ovaj model rada od četiri dana već se primenjuje u Španiji, Novom Zelandu, Japanu, ali i u Danskoj i na Islandu.

U Belgiji će radnici uskoro moći da odaberu četvorodnevnu radnu sedmicu

Da li ste za četvorodnevno radno vreme u Srbiji?

Model četvorodnevne radne sedmice podrazumeva da vam plata sa četiri dana rada ostaje ista, kao i sa pet.

U Srbiji se o ovom modelu govori duže vreme, a posebno nakon korone. I ne samo da se priča, već su neke od firmi uvele ovu praksu.

Slobodni petak uvela je kompanija Manpower Group koja posluje i u Srbiji. Pre uvođenja ove prakse za koju kažu da doprinosi produktivnosti imali su probni period od pet meseci.

Petkom imaju samo dežurstva gde se zaposleni smenjuju, palata zaposlenima ostala je ista.

Rezultati na globalnom nivou su pokazali da su zaposleni postali produktivniji, jer su provodili manje vremena na društvenim mrežama i aktivnostima nevezanim za posao.

Model je pokazao nedostatke u trgovinama, manjim firmama i rugim poslovima u kojima radnici rade u smenama na specifičnim poslovima, ali stručnjaci tvrde da bi ovaj princip mogao da uspe u Srbiji i da nije pitanje hoće li se nego kada će se dogoditi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!