Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je ta država u egzistencijalnom ratu koji mora da dobije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

On je na ceremoniji diplomiranja kadeta u oficirskoj školi Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na jugu Izraela, poznatoj kao Bahad 1, obećao da će Izrael uništiti svoje neprijatelje do potpune pobede, preneo je Tajms of Izrael.

On je obećao da će eliminisati Hamas, teroriste, uništiti tunele i goniti počinioce napada 7. oktobra, i istovremano učiniti sve što je u njegovoj moći da locira taoce.

Prema njegovim rečima, IDF napreduju impresivno da bi postigle svoj ratni cilj, istovremeno minimizirajući civilne žrtve u Gazi.

Netanijahu je kritikovao Hamas zbog njegove taktike korišćenja civila u Gazi kao živog štita i korišćenja podzemnih tunela koji se protežu kilometrima.

IDF će nastaviti da deluju protiv Hamasa u svim krajevima Gaze, uključujući i Rafu, poslednje Hamasovo uporište, obećao je izraelski premijer.

“Ko god nam kaže da ne delujemo u Rafi, govori nam da izgubimo rat i to se neće dogoditi”, istakao je on.

Prema njegovim rečima, neprijatelji Izraela su sami sebi doveli do uništenja.

“Onaj ko je govorio o paukovoj mreži vidi lavove”, rekao je Netanijahu misleći na lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha koji je Izrael nazvao “krhkom paukovom mrežom” nakon napada Hamasa izvedenog 7. oktobra.

Netanijahu je naglasio da primećuje rastući međunarodni pritisak na Izrael da okonča rat i kazao da će Izrael izdržati ove pritiske jer je njegov cilj potpuna pobeda u ratu.

“Postoji međunarodni pritisak i on raste, ali posebno kada raste međunarodni pritisak, moramo da zbijemo redove, moramo zajedno da se suprotstavimo pokušajima da se rat zaustavi”, istakao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: