Podeli vest

Obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji su u redove Vojske Srbije stupili početkom ovog meseca svečano je počela danas u centrima za osnovnu obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (HO)

Vojnici su u prethodnih nekoliko dana prošli period prilagođavanja, zadužili su naoružanje i opremu, upoznali se sa osnovnim pravilima života i rada u Vojsci Srbije i sada ih očekuje period intenzivnog obučavanja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se narednih pet nedelja, oni osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem i izvođenje individualnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, savladaće sadržaje iz strojeve obuke i Pravila službe, a značajno će unaprediti i svoje fizičke sposobnosti.

Po završetku ove faze obučavanja, stoji u saopštenju, vojnici će služenje vojnog roka nastaviti u centrima za specijalističku obuku, gde će se osposobljavati za vojnoevidencione specijalnosti u okviru svojih rodova i službi, a zatim će proći tromesečnu kolektivnu obuku i biti angažovani na realizaciji svakodnevnih zadataka u jedinicama Vojske Srbije u koje su raspoređeni.

Za vojnike koji su zainteresovani za prijem u profesionalnu vojnu službu otvorena je mogućnost da se za to prijave još tokom služenja vojnog roka, kako bi blagovremeno prošli propisanu proceduru i stekli uslove da odmah po završetku vojnog roka stanu u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, naglašava Ministarstvo odbrane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ