Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da se nada prevazilaženju nesuglasica sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom kada je reč o ratu u Gazi, kao i da Izrael “nema izbora osim da uništi Hamas”, uključujući i pripadnike te grupe u Rafi.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Pool foto via AP,file/Abir Sultan (POOL)/Tanjug

“Često smo se slagali, ali smo imali i nesuglasice. Bili smo u stanju da ih prevaziđemo. Nadam se da ćemo moći da ih prevaziđemo i sad, ali ćemo učiniti ono što moramo učinimo da bismo zaštitili našu zemlju”, rekao je Netanijahu u intervjuu za emisiju “Dr Fil Prajmtajm”, prenosi Tajms of Izrael. Netanijahu je, govoreći o ratu u Gazi, ocenio da Izrael “nema izbora osim da uništi Hamas”, uključujući i pripadnike te grupe u gradu Rafa.

“Ako ih ne uništimo, ako ih ostavimo, oni će se vratiti. Izaći će iz tunela, preuzeće opet Gazu i uradiće ono što su obećali, uradiće 7. oktobar, ovaj ogromni masakr iznova, iznova i iznova”, rekao je Netanijahu. Emisija za koju je Netanijahu dao intervju je snimljena u sredu, pre nego što je Bajden upozorio da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu. Netanijahu je juče, odgovarajući na upozorenje SAD, izjavio da će Izrael “ako mora, stajati sam”.

Izrael je ove sedmice napao Rafu, gde je više od milion Palestinaca našlo utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze, a Tel Aviv je saopštio da je reč o “ograničenoj operaciji”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: