Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ocenio je danas da je Izrael na putu ka ”ubedljivoj pobedi” nad palestinskom militantnom grupom Hamas i naveo da će rat biti gotov za “nekoliko meseci”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Abir Sultan (POOL)

”Na putu smo ka potpunoj pobedi. Ona je tu, na dohvat ruke”, rekao je Netanijahu na konferenciji za medije i dodao da predviđa da će rat biti gotov za ”nekoliko meseci”, a ne nekoliko godina, prenosi Tajms of Izrael.


Ponovio je da su ciljevi Izraela u ratu ”uništenje Hamasa, vraćanje talaca i stvaranje situacije da Pojas Gaze više ne bude pretnja po Izrael”.


On je dosadašnje delovanje izraelske vojske nazvao ”dostignuća bez presedana”, posebno pohvalivši ono što je Izrael postigao portiv Hamasa.


Najavio je da će, nakon grada Kan Junisa, fokus vojske izraela biti na pograničnom gradu Rafa.
”Nastavljamo do kraja. Nema drugog rešenja osim pppotpune pobede”, rekao je Netanijahu i dodao da je ”dan posle rata” zapravo ”dan posle Hamasa”.


On je istakao da je potrebno naći i rešenje za probleme na granici Izraela i Libana, odakle su desetine hiljada Izraelaca pobegle zbog granatiranja libanske militantne grupe Hezbolah.


Naveo je i da Izrael ne može tolerisati da ima blizu 100.000 evakuisanih u svojoj zemlji i da njegovi neprijatelji znaju da će se morati pronaći rešenje, bilo diplomatsko ili vojno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: