Podeli vest

Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na Kosovu i Metohiji, “Kurtijevi policajci poput razbojnika” danas upali u prostorije Pošte Srbije u metohijskom selu Goraždevac, u opštini Peć, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte ali i predstavnike medija, saopštila je Srpska lista.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

“Ovom sramnom činu prethodila je prevara, karakterisična za otmičare i kriminalce, prvo su predstavnike Pošta Srbije kontaktirali Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ovi “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana. Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Goraždevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju”, precizira se u saopštenju Srpske liste.

Ako se, kako se dodaje, uzme u obzir činjenica sa su danas na prelazu zabranili ulazak vozila na Kosovo i Metohiju sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene građane više je nego očigledno da režim Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak na naš narod sa ciljem njegovog progona sa svojih vekovnih ognjišta.

“Krajnje je vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija koji želi da protera sve Srbe sa ovih prostora. KFOR i Euleks kao legalne formacije moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu”, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: