Podeli vest

Nove optužbe bacile su senku na Zlatnu loptu za 2021. Francuski list „Mond” piše da je direktor komunikacija PSG-a Žan-Marsijal Ribes pokušao da podmiti bivšeg glavnog urednika Frans fudbala Paskala Ferea „raznim poklonima” 2021. godine kako bi Mesi osvojio zlatnu loptu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Kako prenosi švajcarski magazin 20min bivši urednik Frans fudbala dobio je kao “mito” VIP ulaznice za utakmice, luksuzna putovanja sa sponzorom PSŽ-a Katar ervejz i druge pogodnosti. Navodi se da je za njega bio obezbeđen i let koji je koštao oko 10.00 evra i koji je platila katarska vlada.

Nije poznato da li je šef PSŽ-a Naser Al Kelaifi imao direktnu vezu sa nezakonitim radnjama da se Mesiju dodeli Zlatna lopta. Međutim, kaže se da postoje poruke od Ribesa u kojima je napisano da je Al Kelaifi rekao da je „neophodno da se radi na lobiranju“ i da će ručati sa Paskalom Fereom.

Podsećanja radi: Mesi je 2021. osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu sa 613 glasova, malo ispred bivšeg napadača Bajerna Roberta Levandovskog (580).

Zlatna lopta je za sve bila iznenađenje

Kritike su nakon toga dolazile sa svih strana, a jedna od njih i od Lotara Mateusa.

Legenda nemačkog fudbala je tada izrazio ogromno nezadovoljstvo.

„Da budem iskrena, posle ovih izbora više ne razumem svet. Uz svo poštovanje prema Mesiju i svim ostalim velikim nominovanim igračima. Niko nagradu ne zaslužuje koliko Levandovski”.

Mesi se složio da “lopta” pripada Levandovskom

Sa tim se zapravo složio i sam Mesi koji je o tome govorio pri primanju nagrade.

U pobedničkom govoru poslao poruku Poljaku i ljudima iz francuskog magazina.

“Želim da spomenem Roberta Levandovskog. Bila mi je čast da se takmičim sa njim za ovu nagradu. Svi znaju i svi se slažemo da je on zaslužio da bude pobednik za prošlu godinu. Mislim da “Frans Fudbal” treba da mu pokloni Zlatnu loptu za 2020. Zaslužio si je, Roberte, i treba da je imaš u svom domu” izjavio je Mesi.

Levandovski: Mesijeve priče su prazne

U intervjuu za poljske medije nakon dodele Zlatne lopte Levandovski je bio brutalno iskren

„Bio sam jako tužan što nisam pobedio, nema razloga da to krijem. Bio sam tako blizu, takmičeći se sa Mesijem za trofej… To samo pokazuje koliki sam nivo dostigao. Cenim Mesija, sve što je ostvario u karijeri. Ali, raznelo me to što nisam pobedio, drago mi je što te nedelje nisam igrao za Bajern“, rekao je Levandovski.

O izjavi Mesija da je Levandovski zaslužio zlatnu loptu, on je kratko odbrusio:

Njegove reči bi mi značile kada bih osećao da su iskrene, a ovako su prazne“, poručio je Levandovski.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: