Podeli vest

Statistika je pokazala da je prošle godine u Srbiji razvedeno 9.790 brakova, odnosno za 12,7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

RAZVOD BRAKA
Foto: Pixabay

Statistika je pokazala da je prošle godine u Srbiji razvedeno 9.790 brakova, odnosno za 12,7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Broj razvedenih brakova na 1.000 stanovnika je 1,4, navodi RZS, a prosečna starost muža pri razvodu braka je 44,7 godina, a za žene 41,2 godine.

Nedavno istraživanje rađeno u SAD i Evropi većina parova podnosi zahtev za ono što se naziva bezgrešnim razvodom, što znači da možete okončati svoj brak bez pokazivanja da je bilo koja strana počinila neko krivično delo, piše CNBC Make It

To ne znači da se savez završio bez tenzija. Postoji nekoliko često navođenih faktora koji stavljaju pritisak na brak, prema anketi Forbes Advisor-a.

Najveći konflikti s kojima se suočavaju razvedeni parovi su:

  1. Izbori karijere
  2. Razlike u roditeljstvu
  3. Podela kućnih poslova
  4. Odnosi s porodicom
  5. Odnosi s prijateljima
  6. Finansije
  7. Izbori za zdravlje

Gotovo polovina, 46%, ispitanika je rekla da su izbori karijere bili najveći izvor konflikta u njihovom braku.

Razlike u roditeljstvu su došle na drugo mesto sa 43%.

Parovi su takođe naveli da podela kućnih poslova izaziva sporove.

Nauka to potvrđuje: žene koje su u vezi i imale su decu s muškarcima rekle su da imaju manju seksualnu želju ako su obavljale veći deo kućnih poslova, prema jednom istraživanju iz 2022. godine.

Samo 5% razvedenih kaže da nije bilo načina da se njihov brak spasi, kaže anketa.

Čak 63% je reklo da bi bolje razumevanje posvećenosti pre venčanja moglo da im pomogne da izbegnu razvod. I više od polovine je reklo da bi, da su bolje razumeli moralne vrednosti svog supružnika pre braka, možda i dalje bili zajedno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: