Podeli vest

Tražite posao i mislite da je nemoguće da vas plaćaju da samo stojite? Fredi Beket zna da je moguće. On svojim stajanjem u redovima zarađuje i po 200 dnevno.

Autor : Bilten.rs

Čekanje u redovima, posao budućnosti
Foto: Shutterstock

Ovaj, 31-godišnji muškarac iz Velike Britanije u slobodno vreme radi kao „profesionalna čekalica“. On provodi sate u dugim redovima u ime bogatih ljudi koji su previše zauzeti da to sami urade.


Poslednje tri godine, Fredi Bekit, pisac istorijske fantastike iz Fulama, u Ujedinjenom Kraljevstvu, dopunjava svoj mesečni prihod radeći kao profesionalna čekalica. Svoj sat čekanja naplaćuje 20 evra.

Bekit kaže da je čekanje u redu doveo  „do umetnosti“ i da lako provodi sate stojeći u redu, sve dok je neko spreman da mu plati za to. On zapravo i želi da što duže ostane u redu i da mu čekanje postane posao sa  punim radnim vremenom.

BOGATI NAJVIŠE PLAĆAJU ČEKANJE U REDOVIMA ZA SPORTSKE I MODNE DOGAĐAJE

Posao je pronašao preko aplikacije Taskrabbit na koju se prijavljuju frilenseri. Bekit je za britanski The Sun rekao da mu je klijentela najčešće bogata i da su njihovi zahtevi često povezani sa sportskim, modnim ili umetničkim događajima. 

“Vrlo često čekam u redu za popularne događaje i predstave. Po šest ili sedam sati sam čekao za neke premijere. Osam sati sam čekao za karte za reviju Diora i to je bilo sjajno”, rekao je Bekit. On je dodao da smatra da je to najlakši posao na svetu.

U dobrom danu ovaj 31-godišnjak  može da zaradi i do 200 evra dnevno, ali to se retko dešava, jer to znači da mora da provede deset sati u redu. Međutim, iako se ne isplati dovoljno da postane njegov posao sa punim radnim vremenom, Bekit kaže da je fleksibilnost koju ovaj posao nudi veliki bonus.

„Nažalost, mislim da ne mogu da naplatim više od 20 evra po satu, jer taj posao ne zahteva nikakvu veštinu, pa čak ni naporan rad, ali mi daje dosta fleksibilnosti da zaradim i prilagodim svoj raspored pisanja“, rekao je Bekit.

This image has an empty alt attribute; its file name is bilten-logo-sajt-dno-stranice-150x150.png