Podeli vest

Švedski grad Malme, domaćin ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, priprema se za večerašnje veliko finale u kojem će učestvovati 26 takmičara uz pojačane mere bezbednosti zbog protesta zbog učešća Izraela na toj manifestaciji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Ovogodišnje 68. takmičenje prate protesti na ulicama Malmea na kojima se poziva da Izrael bude isključen sa Evrovizije zbog invazije na Pojas Gaze, preneo je Rojters.

Prema kladionicama, najveći favorit je predstavnik Hrvatske Bejbi Lazanja, čije je pravo ime Marko Purišić (28) sa pesmom “Rim Tim Tagi Dim”.

Izraelska pevačica Eden Golan (20) i njena pesma “Hurricane” takođe je, prema kladionicama, jedan od vodećih kandidata za pobedu.

Na listi favorita su i Švajcarska, Francuska, Holandija, Italija, Ukrajina, Irska i Švedska. Srbiju predstavlja Teja Dora sa pesmom “Ramonda” i ona će, prema najavi, nastupiti pod rednim brojem 16. Procenjuje se da je takmičenje u Malmeu privuklo oko 100.000 posetilaca.

Organizatori Evrovizije nisu ispunili pozive da se Izrael isključi zbog vojne operacije u Pojasu Gaze, navodeći da je takmičenje nepolitičko. Demonstranti su se žalili na dvostruke standarde jer je Rusiji bilo zabranjeno učešće na Evroviziji 2022. godine zbog napada na Ukrajinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: