Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević predložio je danas Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika Beograda ispred liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

Na sednici Skupštine grada, Nikodijević je rekao da Šapića za gradonačelnika, pored toga što je jedan od najvećih srpskih vaterpolista svih vremena preporučuju i njegova politička aktivnost i iskustvo.

“Gospodin Šapić je u tri mandata bio predsednik opštine Novog Beograda, gde su ga građani Novog Beograda tri puta uzastopno birali, 2012. godine, 2016. godine i 2020. godine, pre nego što je u prošlom mandatu postao gradonačelnik Beograda. On je bio prvi na listi naše zajedničke koalicije ‘Aleksandar Vučić – Beograd sutra’ koja je dobila najveći broj glasova građana Beograda. Mi nikada nismo krili svog kandidata”, rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, da Šapića za novi mandat preporučuje i veliki broj projekata koji su pokrenuti u Beogradu.

“Krenuli smo u neke od najvećih infrastrukturnih projekata koji decenijama čekaju na realizaciju u Beogradu. Od završetka obilaznice, izgradnje Beogradskog metroa, izgradnje dva tunela ispod Beograda, Dunavska, Savska terasa i tunel od Mosta preko Ade do Autokomande. Završetak interceptora, izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu”, naveo je Nikodijević.

Dodao je da će železnički sistem u Beogradu biti zaokružen povezivanjem svih beogradskih opština na beogradski metro, pa će građani i Lazarevca, i Rakovice, i Voždovca, i Sopota moći za 10, 15, 20 minuta da koristeći Beovoz dođu do centa grada. Nikodijević je, takođe, naveo da je Šapić pokrenuo novu socijalnu politiku u gradu Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: