Podeli vest

Nova mis univerzuma je Amerikanka filipinskog porekla iz Teksasa R’Boni Gabrijel, a izabrana je na takmičenju u Nju Orleansu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

miss orleans
Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Gabrijel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja i ona je prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu mis SAD, a za mis univerzuma krunisana je u ​​subotu uveče.

Drugoplasirana je mis Venecuele Amanda Dudamel na 71. takmičenju za mis univerzuma, a druga pratilja je mis Dominikanske Republike Andreina Martinez.

U okviru pitanja i odgovora u poslednjoj fazi takmičenja za tri finalistkinje, Gabrijel je na pitanje šta bi radila da pokaže da je takmičenje za mis univerzuma progresivno rekla da bi želela da bude transformacioni lider, da koristi reciklirane materijale u svom modnom dizajnu i podučava šivenju žene koje su preživele trgovinu ljudima i nasilje u porodici, preneo je AP.

Gabrijel je diplomirala na Univerzitetu Severni Teksas i ona je izvršna direktorka sopstvene linije odeće. Gotovo 90 takmičarki iz celog sveta učestvovalo je u takmičenju za mis univerzuma, rekli su organizatori. Harnaz Sandhu iz Indije pobedila je na prošlogodišnjem izboru za mis univerzuma.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: