Podeli vest

Osuđenica na smrt Mijuki Ueta (39), koja je čekala izvršenje kazne, nakon što je osuđena za ubistvo dvojice muškaraca udavila se hranom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

Osuđenica na smrt Mijuki Ueta (39), koja je čekala izvršenje kazne, nakon što je osuđena za ubistvo dvojice muškaraca u zapadnoj prefekturi Totori 2009. godine, preminula je nakon što se udavila komadom hrane, saopštilo je danas ministarstvo pravde.

Ueta je bila u zatvoru u Hirošimi, a uzrok smrti potvrdio je lekar koji je izvršio autopsiju, dodalo je ministarstvo, prenosi agencija Kjodo.

Ueta, biviša radnica u baru, osuđena je da je drogirala kamiondžiju i udavila ga u moru 2009. godine, a nakon toga je drogirala i udavila vlasnika radnje elektronike u reci, u oktobru iste godine.

Njena smrtna kazna je potvrđena 2017. godine. Nakon Uetine smrti, ostalo je još 105 zatvorenika koji čekaju egzekuciju, saopštilo je ministarstvo.

U 2022. godini, dogodila se jedna egzekucija – u julu je Tomohiro Kato pogubljen jer je ubio sedmoro, a povredio 10 ljudi tokom divljanja automobilom u okrugu Akihabara 2008. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: