Podeli vest

Šampionat sveta u amaterskom MMA održaće se u Beogradu od 11. do 17. februara, a Srbija je prva evropska zemlja koja će ugostiti najbolje borce planete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mma beograd
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ujedno, 18. februara u Štark areni održaće se profesionalni spektakl, gde će srpski borci odmeriti snage sa najboljima na planeti.

“Ponosni smo što ćemo biti domaćini šampionata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, za muškarce i žene, učestvovaće oko 600 boraca iz 62 zemlje”, rekao je predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić na konferenciji za medije u hotelu Kraun Plaza.

Srbija će organizovati šampionat uz pomoć MMA federacija Saudijske Arabije, Bahreina i UAE, gde je ovaj sport izuzetno razvijen, a predsednik organizacije „BRAVE Combat Federation“ Kerit Braun istakao je da je velika čast što je u Beogradu i dodao da je ovo istorijski trenutak za MMA sport.

“Osmi šampionat, prvi u Evropi, posle SAD, Emirata, Bahreina. Postojimo od 2012, naš sport je veoma popularan u Americi i drugim delovima sveta i verujem da je pravi trenutak da budemo priznati u svetskim okvirima”, rekao je Braun.

Privatni sekretar princa Kalida Bin Hamada Al Kalife i savetnik predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina Mohamed Šahid zahvalio se državi Srbiji, predsedniku i premijerki na organizaciji takmičenja.

“Uvek smo imali viziju, a naša vizija je uz prave ljude postala realnost. Hvala princu što je njegova vizija da naš sport bude planetarno prepoznat uspela. Ništa niko ne može sam, a mi smo pronašli prave partnere”, rekao je Šahid.

Promotet šampionata biće profesionalni srpski MMA borac i petoplasirani na Svstskoj listi Aleksandar Rakić.

“Specijalan momenat za mene, osećam se lepo zbog svega što se događa. Želim da doprinesem da se ovaj sport digne na viši nivo u Srbiji i regionu, talenta sigurno imamo i verujem u sjajan turnir, kao i spektakl 18. februara”, rekao je Rakić koji je rođen u Austriji, a od 2020. godine se bori pod zastavim Srbije.

“Moj cilj je jasan, želim da budem svetski prvak”, poručio je Rakić.

Ministar sporta Zoran Gajić zahvalio se MMA federacijama Arabije, Bahreina i Emirata što pomažu Srbiji da organizuje takmičenje, kao predsednicima konfederacija.

“Želim da izrazim zadovoljstvo što ćemo prvi u Evropi biti domaćini. Mi smo poznati kao zemlja koja fantastično organizuje velika takmičenja, posebno u poslednjih 10 godina, uz podršku države, predsednika pre svih. Imali smo prvenstva sveta i u boksu i rvanju, a lično posebno podržavam sve borilačke sportove jer oni igraju veliku ulogu u socijalizaciji sportista”, rekao je Gajić.

Takođe, mi smo poznati kao zemlja sa velikim imenima u borilačkim sportovima, a država i ministarstvo će svakako pomoći sve akcije koje su u cilju promocije Srbije, zdravlja nacije i sporta, naglasio je ministar Gajić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: