Podeli vest

Iako je prvobitno objavljeno da je novinar Bernet Reno koji je ubijen blizu Kijeva radio za “Njujork tajms”, ova medijska kuća to demantuje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

New-York-Times
NYT, Foto: Shutterstock ilustracija

Nakon što je u inicijalnim izveštajima navedeno da je reporter “Njujork tajmsa” Brent Reno ubijen u Irpinu, blizu Kijeva, američki dnevnik je saopštio da taj novinar nije bio na zadatku u Ukrajini, javio je Dojče vele.

DW se ranije pozvao na kijevsku policiju koja je navela da je muškarac novinar “Njujork tajmsa” na osnovu stare novinarske propusnice koja je pronađena kod njega.

Njujork tajms je, međutim, saopštio da mu je novinarska propusnica izdata za zadatak koji je obavljao pre mnogo godina.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da će se SAD konsultovati sa partnerima kako bi saznali više o pogibiji američkog novinara u blizini Kijeva, preneo je Rojters.

Prethodno je britanski list “Gardijan” pozivajući se na izjavu šefa regionalne policije izvestio da je u blizini Kijeva ubijen novinar lista “NJujork tajms” Brent Reno, a još jedan novinar ranjen.

Ovaj 51- godišnji nagrađivani novinar ubijen je kada su ruske snage otvorile vatru na automobil u blizini Irpina, preneo je britanski list.

Novinar koji je bio sa njim u to vreme prebačen je u bolnicu nakon napada.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: