Podeli vest

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms najavila je danas građansku tužbu protiv Donalda Trampa i članova njegove porodice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

 Nakon višegodišnje istrage o finansijskom poslovanju u Trampovoj kompaniji, državni tužilac Njujorka Leticija Džejms najavila je danas građansku tužbu protiv Donalda Trampa i članova njegove porodice.

U saopštenju Džejms je navela da je tužba podneta “protiv Donalda Trampa, Trampove kompanije, višeg rukovodstva i odgovornih subjekata” zbog angažovanja u višegodišnjim finansijskim prevarama radi ostvarivanja ekonomske koristi, prenosi londonski Gardijan.

U tužbi se navodi da je Donald Tramp, uz pomoć svoje dece Donalda Trampa mlađeg, Ivanke Tramp i Erika Tramp, kao i viših rukovodilaca kompanije, lažno povećao neto vrednost svoje poslovne organizacije za više milijardi dolara.

“To je činio kako bi naveo banke da mu pozajmljuju novac pod povoljnijim uslovima, podstakao osiguravajuće kuće da obezbede osiguranje za veće limite uz niže premije i konačno, da bi ostvario poreske olakšice”, navodi se u tužbi.

Tramp je kontinuirano optuživao Džejmsovu da je politički motivisana uz tvrdnje da je državni tužilac Njujorka Leticija Džejms “crni rasista”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: