Podeli vest

Britanska akademija za film i televiziju saopštila nominovane za svoje godišnje BAFTA nagrade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film
Foto: Shutterstock

Britanska akademija za film i televiziju saopštila je danas nominovane za svoje godišnje BAFTA nagrade koje će biti dodeljenje na svečanosti 19. februara u Londonu, među kojima vode filmovi “Na zapadu ništa novo” sa 14 i “Duhovi ostrva” sa deset nominacija.

U konkurenciji za najbolji film, pored “Na zapadu ništa novo” i “Duhova ostrva”, su “Elvis” “Sve u isto vreme” i “Tar”. Nagradu BAFTA za glavnu glumicu mogu dobiti Ana de Armas za “Plavušu”, Kejt Blančet za “Tar”, Viola Dejvis za “Ratnicu”, Danijel Dedvajler u “Til”, Ema Tompson u “Srećno ti bilo, Leo Grande” i Mišel Jeo u “Sve u isto vreme”.

U konkurenciji za najboljeg glumca su Ostin Batler u “Elvisu”, Brendan Frejzer u “Kitu”, Kolin Farel u “Duhovima ostrva”, Daril Mekormak u “Srećno ti bilo, Leo Grande”, Pol Meskal u “Aftersun” i Bil Naji u “Živeti”.

Nagradu BAFTA za najboljeg reditelja mogu dobiti Edvard Berger za “Na zapadu ništa novo”, Martin Mekdona za “Duhpove ostrva”, Park Čan Vuk za “Odluku o odlasku”, Danijel Kvan i Danijel Šajnert za “Sve u usto vreme”, Tod Fild za “Tar” i Đina Prins Bitvud za “Ratnicu”.

Među ostalim kategorijama su, najbolji scenario za koju su nominovani Mekdona za “Duhove ostrva”, Kvan i Šajnert za “Sve u isto vreme”, Toni Kušner i Stiven Spilberg za “Fabelmanove”, Fild za “Tar” i Ruben Ostlund za “Trougoa tuge”.

Za Film koji nije na engleskom jeziku nominovani su “Na zapadu ništa novo”, “Argentina, 1985”, “Korset”, “Odluka o odlasku” i “Tiha devojka”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SRBIJI PRETI BESNILO LISICA?

U Sremu je potvrđen novi slučaj multilokularnog ehinokokusa, bolesti koju prenose lisice, a koja kod čoveka raste kao tumor i…