Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, pet članova organizovane kriminlane grupe koji se sumnjiče da su posredovali u vršenju prostitucije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hapšenje
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Uhapšeni su M. T. (48), N. U. (28), S. L. (49), B. S. (41) i M. T. (37) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krivičnim delom posredovanje u vršenju prostitucije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, oni su u periodu od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda.

Ženske osobe, kako se sumnja, koje su obezbeđivali za prostituciju su predavali trećim licima – korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način delili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu delatnost.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: