Vlada Srbije izmenila je Uredbu o ograničavanju cena derivata nafte i povećala maržu trgovcima na pumpama sa 13 dinara na 16 dinara po litru evrodizela i benzina evropremijum BMB 95.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gorivo
Foto: Shutterstock

Ova zarada benzinskih pumpi uvećana je sa devet dinara na 13 dinara prošle godine, 9. februara. Cene evro dizela i i benzina evro premijum BMB 95 uredbom Vlade Srbije ograničene su do 27. jula 2024. godine, tačnije ta uredba je krajem januara ove godine produžena za još šest meseci i važi do 27. jula.

Do petka u 15 časova u Srbiji će evrodizel koštati 203 dinara, a benzin 190 dinara po litru, odnosno maksimalna maloprodajna cena litra dizela viša je za dva, a benzina za tri dinara u odnosu na proteklu sedmicu.

Nove cene goriva objavljuju se svakog petka do 15 časova.

Cena dizela za poljoprivrednike je 179 dinara po litru samo na pumpama Naftne industrije Srbije, a oni imaju pravo na 100 litara po hektaru po toj subvencionisanoj ceni.

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici izmenom te Uredbe predvidela da poljoprivrednici imaju pravo na gorivo po tim cenama za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan 1. april 2024. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: