Podeli vest

Pomoćnik ruskog predsednika za spoljne poslove Jurij Ušakov kaže da Moskva ne odbacuje direktan korntakt Putina i Zelenskog

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Shutterstock

Pomoćnik ruskog predsednika za spoljne poslove Jurij Ušakov, rekao je danas da zvanična Moskva ne odbacuje direktan kontakt između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

“Niko ne odbacuje tu mogućnost, ali se moraju ostvariti određeni uslovi, i najvažnije, vrlo detaljna priprema. Niko se neće sresti sa Zelenskim bez povoda”, kazao je Ušakov, prenosi TAS S.

Kada je reč o predsedniku SAD DŽozefu Bajdenu, Ušakov kaže da Putin trenutno nema planove da se sretne sa američkim kolegom.

“Koliko ja znam, takav sastanak se još ne planira”, dodao je on.

Povodom rusko-ukrajinskih pregovora, Ušakov kaže da nema pomaka otkako je Moskva predstavila svoj nacrt sporazuma, uz napomenu da je “sve zaustavljeno”.

On se prisetio poslednjeg susreta licem u lice ruskih i ukrajinskih delegata u Istanbulu u aprilu.

“Naš ažurirani nacrt je prezentovan 15. aprila. U ovom trenutku, to je i poslednji nacrt, jer nakon toga nije bilo reakcije. Nakon toga, možda je bilo nekih nezvaničnih kontakata telefonom, ne na nivou delegacija, već na individualnom nivou”, kazao je zvaničnik Kremlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: