Podeli vest

Na Australijan openu Novak Đoković je uspešno preovladao u prva tri kola. Sada je otkrio odakle crpi snagu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

Prva tri kola Australijan opena bila su nervozna afera za tenisku zvezdu Novaka Đokovića . Da bi se izborio sa stresom grend slem turnira, 36-godišnjak može da računa na posebnog prijatelja. Njegov prijatelj raste u botaničkoj bašti Melburna, piše Watson.

“Istina je. Postoji jedno posebno drvo sa kojim sam imao poseban odnos u poslednjih 15 godina“, rekao je 24-struki grend slem šampion. Nije želeo da otkrije gde se tačno nalazi drvo. »Pokušaću da budem diskretan kada sam tamo da bih imao vremena za sebe. Volim da se prizemljim i povežem sa ovim starim prijateljem.«
Na Australijan openu 2017, Đoković je postavio sliku sebe i svog „najboljeg prijatelja iz Melburna“.

Đoković se više puta oslanja na nekonvencionalne metode za svoj uspeh. Na primer, on crpi snagu iz takozvanih „bosanskih piramida“, tri brda u blizini grada Visokog. U određenim ezoterijskim krugovima veruje se da su brda nastala od strane čoveka i da su izvor energije.

Đoković je poznat i po tome što se oslanja na alternativne metode lečenja. Jednom je tvrdio da molekuli vode reaguju na emocije. Njegova sklonost ezoterizmu postala je poznata posebno u januaru 2022. godine, kada je Đokoviću zabranjen ulazak u Australiju na aerodromu. Bio je izraziti protivnik vakcinacije  i nije mu priznato izuzeće. Na kraju je morao da napusti Australiju.

Prošle godine, Đoković je napravio impresivan povratak i osvojio svoju desetu titulu na Australijan openu. On je i najveći favorit ove godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: