Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić doneo je odluku o novim cenama taksi usluga u glavnom gradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

taxi
Foto: Pixabay

U rešenju objavljenom u gradskom službenom listu, koje je doneto 8. decembra, a primenjuje se od 13. decembra, navodi se da će start po sve tri taksi tarife koštati 270 dinara, a čekanje po času 1.200 dinara.

Vožnja po kilometru u prvoj tarifi je 96, u drugoj 125, a u trećoj 192 dinara. Precizira se da je tarifa dva u od 22 sata do šest ujutru, i u dane državnih praznika i nedeljom.

Ističe se da su taksi prevoznici obavezni su da u taksimetru izbaždare cene utvrđene ovim rešenjem.

Cena taksi prevoza putnika od i ka Aerodromu Nikola Tesla je u rasponu od 2.300 dinara za Novi Beograd, Zemun i Surčin, do 9.900 dinara za pojedine udaljena krajeve gradskih opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac i Barajevo.

U rešenju se navodi da je u cenu taksi prevoza uračunat i prevoz prtljaga ” u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag”.

O realizaciji rešenja stara se gradski Sekretarijat za javni prevoz. Prethodno rešenje o cenama taksi prevoza bilo je u februaru ove godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…