Podeli vest

Lista najmoćnijih pasoša na svetu pretrpela je promene i to prvi put u poslednjih pet godina, a prvo mesto zauzeo je Singapur.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

pasoš
Foto: Shutterstock

Šta tačno znači imati „vredan pasoš“? Pa, jednostavno rečeno, to znači da vaš pasoš može da vas odvede na najviše moguće destinacija, po mogućstvu bez potrebe vađenja vize

Rang lista na svakih četiri meseca.

Ovaj put, prvo mesto zauze je Singapur. Stanovnici te zemlje mogu da putuju bez vize na 192 od 227 svetskih destinacija, dok evropske zemlje – Nemačka, Italija i Španija – zauzimaju drugo mesto sa 190 destinacija, koliko njihovi državljani mogu da posete bez viza.

Srpski pasoš nalazi se na 29. mestu liste, što je napredak u odnosu na ranije.

Avganistan ostaje zemlja sa najslabijim pasošem na svetu i ima bezvizni režim sa samo 27 destinacija. Slede ga Irak (29 destinacija) i Sirija (30 destinacija).

Na samom dnu su i Pakistan (33 destinacija), Jemen i Somalija (35), Palestina i Nepal (38), Severna Koreja (39), Bangladeš (40), Libija i Šri Lanka (41) i Kosovo (42).

Dvanaest zemalja na svetu nudi bezvizni režim za svih 198 svetskih pasoša, a tu se ubrajaju: Burundi, Komoro ostrva, Džibuti, Gvineja Bisao, Maldivi, Mikronezija, Mozambik, Ruanda, Samoa, Sejšeli, Timor-Leste i Tuvalu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…