Podeli vest

Američki filmski režiser Kristofer Nolan skrenuo je u svom najnovijem filmu pažnju na Roberta Openhajmera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/David Keighley/Universal Pictures via AP

On je istoimenim filmom pokušao da vrati publiku u vreme kada je američki teorijski fizičar nadgledao stvaranje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata.

Zasnovan na biografiji Kaja Birda i Martina Šervina “Američki Prometej” iz 2005. godine, Nolanov triler “Openhajmer” ima sjajnu glumačku ekipu uključujući Meta Dejmona, Roberta Daunija Mlađeg, Emili Blant i Kilijana Marfija u naslovnoj ulozi, a portretiše čoveka poznatog kao “otac atomske bombe”.

“Openhajmerova priča je jedna od najdramatičnijih koje znam i postoji mnogo, mnogo aspekata koje je čine tako ubedljivom”, rekao je Nolan za Rojters u zajedničkom intervjuu sa Marfijem.

Marfi je rekao da je njegov posao kao glumca bio da obrati pažnju na ljudskost i emocije, kao i složenost i moralnost Openhajmerovog lika.

Openhajmer je bio na čelu tajne laboratorije u Los Alamosu, kao delu projekta Menhetn za izradu prve atomske bombe. On je nadgledao prvu detonaciju atomske bombe u pustinji u američkoj državi Novi Meksiko pre nego što je oružje korišćeno u bombardovanju Hirošime i Nagasakija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: