Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Beču, gde je učestvovao na trojnom samitu Austrije, Mađarske i Srbije posvećenom migracijama, izneo stavove Beograda povodom situaciju na Kosovu i Metohiji, ali da zbog različitog odnosa domaćina i gostiju prema tom pitanju nije na tu temu govorio više.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Heinz-Peter Bader

Predsednih Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je važno što su tri zemlje danas potpisale trilateralni Memorandum o daljoj saradnji kako bi se ilegalne migracije držale pod kontrolom.

On je u obraćanju javnosti nakon Trilateralnoig sastanka Srbije sa premijerima Mađarske i Austrije, kazao da je zadovoljan da je ono o čemu se razgovaralo u prethodnim suretima sprovedeno u delo u delo i što je Austija u prvoj trećini godine smanji za 18 odsto broj tražilaca azila nego što je imala prethodne godine, izjavio je Vučić.

Kako je dodao to je rezultat i austrijske vlade i vlade Viktora Orbana.

Rešili smo pitanje gasa zahvaljući madjarskim prijateljima

Predsednik je rekao da je Srbija uz pomoć mađarskih prijatelja uspela da reši pitanje gasa, i da će ga imati dovoljno.

On je to rekao posle trilateralnog samita Austrije, Mađarske i Srbije posvećenog migracijama odgovarajući na pitanje novinara da li je danas imao priliku da razgovara i o gasu i snabdevanju gasom s obzirom na to da je Mađarska uradila mnogo toga i da je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto rekao da je to pitanje rešeno.

Vučić je potvrdio da je Srbija uz pomoć mađarskih prijatelja uspela da reši veliki deo problema i dodao da je zahvalan mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i Peteru Sijartu i da Srbija ima dovoljno gasa. 

Izneo sam stavove Srbije o KiM, rekao šta mislim i čemu se nadam

Vučić je izjavio da je u Beču, gde je učestvovao na trojnom samitu Austrije, Mađarske i Srbije posvećenom migracijama, izneo stavove Beograda povodom situaciju na Kosovu i Metohiji, ali da zbog različitog odnosa domaćina i gostiju prema tom pitanju nije na tu temu govorio više.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Beču, da li je tokom samita razgvoarao o situaciji na KiM i naglasio da je rekao šta misli i čemu se nada po tom pitanju.

“Govorio sam o tome i rekao šta su stavovi Republike Srbije i zbog drugačijeg odnosa prema pravnoj prirodi odnosa između Beograda i Prištine, ne želim dalje ovde da govorim, ne želim domaćine i druge goste da dovodim u bilo kakvu neprijatnu pozicjiu”, rekao je predsednik. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: