Podeli vest

Naftna industrija Srbije pokrenula je novi program studentske prakse u saradnji sa devet fakulteta u Srbiji, koji će trajati dve nedelje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

studenti
Foto: Shutterstock

Osmišljen je kao poseban koncept koji izlazi u susret potrebama fakulteta, kako bi studenti na završnim godinama studija obavili obaveznu stručnu praksu od 90 sati, objavila je kompanija.


U prvoj sezoni programa NIS Akademiju, kako je nazvan novi program studentske prakse, pohađa 62 studenta završnih godina ili master studija Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, Ekonomskog fakulteta u Subotici, kao i Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.


Program studentima donosi pripremu za tržište rada, upoznavanje sa poslovanjem na terenu i nove mogućnosti za učenje i deljenje znanja.


Podrazumeva i karijerno konsultovanje, radionice za pisanje CV, pripreme za razgovor za posao i simulacije poslovnog intervjua.
U program su uključeni i obilasci proizvodnih pogona i poslovnih objekata NIS-a, predavanja eksperata kompanije iz različitih oblasti, soft skills radionice, kao i timski rad na zadatoj studiji slučaja.


Nakon završetka NIS Akademije, svi studenti će biti uključeni u proces selekcije za osmu sezonu NIS Calling programa studentske prakse, za koju će prijave početi u aprilu.
Na taj način će NIS najboljim među njima pružiti dodatnu podršku u prvim karijernim koracima i priliku da nastave saradnju sa kompanijom, imajući u vidu novu energiju i sveže ideje koje donose mlade kolege.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: