Podeli vest

Reč je o testu koji daje analizu vrednosti, čime se podsticu pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

posao
Foto: Shutterstock

 Za selekciju ljudi koji će preuzeti važne dužnosti novi slovenački premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom, pa su tako svi parlamentaci iz njegove stranke morali odgovoriti na 12 pitanja iz Galupovog testa kojim se u preduzećima meri angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Reč je o testu koji daje analizu vrednosti, čime se podsticu pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi, kazala je za ljubljansko Delo predsednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

I ona je kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu u testu odgovarala na pitanja iz Galupova testa Q12, od kojih je prvo ””Znate li šta se od vas očekuje na radnom mestu?””.

Galupovim testom Golob se koristio prilikom izbora svojih saradnika u vreme kad je pre ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku firmu GEN I.

On je tek drugi slovenački predsednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namerava da prenese u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine izbora saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsednik Janez Drnovšek, koji je pre ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomist.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: