Podeli vest

Neformalna grupa “Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata” sa skupa je poručila da je rat besmisleni i poručila građanima da ne veruju u ruskoj propagandi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ukrajina protest
Foto: Pixabay ilustracija

Neformalna grupa građana “Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata” održala je danas na Trgu republike protest protiv rata u Ukrajini.

Okupljenim građanima obratili su se, između ostalih, jedan od organizatora Rus Pjotr Nikitin, profesorka Beogradskog univerziteta i članica Koalicije Moramo Biljana Stojković i drugi.

Na skupu je istaknuto da su posledice tromesečnog rata u Ukrajini katastrofalne, a da je i ovaj rat, kao i svi u istoriji, besmislen.

Poručili su da građani ne bi trebalo da veruju, kako kažu, ruskoj propagandi, te da u Ukraniji nema nacista, tvrdeći da nije bilo nikakvog ugnjetavanja ili kršenja prava Rusa u Ukrajini, kao i da su oni slobodno koristili svoj jezik.

Ljudski životi postaju nevažni, a njihove patnje efemerne, poručili su govornici i upozorili da su se ljudi u Ukrajini i njihovi do juče obični, srećni životi, sveli na kategoriju “civilno stanovništvo”.

Na skupu u centru Beograda su se mogle videti zastava Ukrajine, ali i Rusije, kao i zastave Donjecke i Luganske oblasti.

Aktivisti su posle skupa na Trgu republike otišli do Ambasade Rusije, gde su predali listu zahteva.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: