Podeli vest

Slovenački premijer Robert Golob pozvao je na oprez kada je reč o potencijalnom usvajanju sankcija protiv Srbije nakon nedavnih dešavanja u Banjskoj i izrazio sumnju da bi njihovo eventualno uvođenje doprinelo rešenju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR/

On je uoči početka samita Evropske političke zajednice u Granadi novinarima rekao da sankcije ne bi neminovno dovele do trajnog rešenja, ali da bi im se Slovenija pridružila ukoliko bi EU imala jedinstvenu poziciju.

Šefovi država i vlada još uvek nisu razgovarali o mogućim sankcijama, rekao je Golob i naglasio da je rešenje za trenutnu situaciju održavanje novih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM.

“Mislim da moramo da budemo pažljivi, dosledni i uporni”, rekao je Golob koji ne veruje da bi sankcije dovele do dugoročnog rešenja.

On je rekao da je potrebno rasvetliti situaciju i potražiti dugoročno rešenje.

“Ako bude potrebe i ako se stvori jedinstvena pozicija, Slovenija će se tome pridružiti”, rekao je Golob i dodao da sankcije ne moraju da budu prvi i jedini korak.

On je osudio nedavne događaje u Banjskoj i poručio da je rešenje za trenutnu situaciju na KiM u održavanju novih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ