U Srbiji se primenjuje novi Pravilnik o uslovima koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije odnosno građenje objekata za koje građevinsku dozvolu izdaje ministarstvo ili nadležni organ autonomne pokrajine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izgradnja
Foto: Pixabay

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata i sadržina zahteva za utvrđivanje ispunjenosti tih uslova.


Pravilnikom se propisuje i postupak izdavanja ili ukidanja rešenja o ispunjenosti uslova i upisa u registar za izradu tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, kao i postupak izbora i način rada članova komisije, pravo i visinu naknade za rad u komisijama.


Kako se navodi, pravilnik se ne primenjuje na poslove izrade tehničke dokumentacije i građenja objekata, odnosno izvođenja radova za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje nadležni organ jedinice lokalne samouprave.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: